سلام دوستان سایت mkvir .tk دوباره شروع به فعالیت کرده

 

جدیدترین و بهترین فیلمها و سریالها با توجه به قوانین جمهوری اسلامی

 mkvir.tk

ღ yousef-p _weblog - بیماری و راه های درمان آن با گیاهان دارویی

Add to cloob.com Add to google Add to del.icio.us Add to digg Add to netvouz Add to blinkbits Add to technorati Add to segnalo Add to Yahoo Add to reddit Add to blinklist Add to taggly

 

بیماری و راه های درمان آن با گیاهان دارویی طب سنتی

آقطی

SAMBUSCUS

آقطی یا "پلم"که یاس کبود نیز گفته میشودگیاهی داروئی از تیره "شبیت "   Camprifoliaceae است که در شمال ایران ومی روید ودارای نام علمی "Sambucus nigra  " می باشد.

این گیاه دارای دانه کوچکی است که پس از رشد کامل قرمز می گردد.

آقطی دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد :

اختلالات عصبی

جوشانده میوه این گیاه در (آب یا شیر) دردهای ناشی از اختلالات عصبی را التیام می‌بخشد.

دردهای عضلانی 

کمپرس عضلات دردناک با برگهای آقطی از درد می کاهد .

 ناراحتیهای کلیه

خیسانده یا جوشانده پوست و برگ آقطی مدر و التیام دهنده اختلالات کلیه می باشد و ناراحتیهای ادرار را برطرف می سازد.

عفونت پلک

شستو شوی چشم با جوشانده خنک شده گلهای آقطی عفونتها و جوشهای پلک را درمان می کند .

اختلالات گوارشی

جوشانده میوه آقطی در درمان اختلا لات گوارشی بخصوص یبوست اثر درمانی

چشمگیری دارد.

اختلالات تنفسی

جوشانده گلهای آقطی اختلالات دستگاه تنفسی را برطرف ساخته و زکام و گریپ و برونشیت را درمان میکند .

خلاصه آنکه برگ پوست میوه و گل وگیاه آقطی در مان کننده دردهای عصبی اختلالات کلیه اختلالات دستگاه تنفس وگوارش خارش پوست و دردهای رماتیسمی است.

  

آراشید

PEANUT

آراشید یا "بادام زمینی " یا "پسته زمینی " میوه ای است که اطراف آنرا پوسته خاکستری مایل به زرد پوشانده است .

آهن و ویتامینهای (F-D-PP-B2-B1 ) می باشد.

بادام زمینی مقوی مغذی چاق کننده و تحریک کننده قوای جنسی است .

آراشید دارای خاصیه درمانی به این شرح می باشد :

 

 

تنظیم چربی خون

روغن بادام زمینی "روغن آراشید " بعلت دارا بودن " ویتامین F =اسید آراشیدونیک" از افزایش چربی یعنی کلسترول خون جلو گیری کرده و چربی خون را متعادل می سازد .

   اختلالات عمومی

وجود ویتامینهای گروهB در بادام زمینی ضعف عضلات کمبود فشار خون خستگی شدید گیجی افسردگی بهت زدگی ترس ودلهره را از بین میبرد از سوی دیگر وجود ویتامین D دربادام زمینی بیماری "راشی تیسم "را در مان می کند .

اختلالات پوستی

روغن آراشید از خشک شدن پوست شوره و ریزش مو جلوگیری می نماید .

خلاصه آنکه آراشید یا بادام زمینی یک میوه بسیار سودمند می باشد و برای افراد ضعیف ولاغر مفید است اما هرگز نباید در خوردن آن افراط شود.

 

آرتیشو

ARTICHOKE

آر تیشویا "کنگرفرنگی" گیاهی است داروئی که برگ وساقه وریشه آن در درمان بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد.

کنگر فرنگی ,که از موادی چون اینولین, اینولاز و اسید سینارین تشکیل شده است , دارای نام علمی "Onopordon a canthium " است و از تیره "کاسنی Compositae "می باشد.

تب وسرما خوردگی

خیسانده وجوشانده ریشه آرتیشو توام با کمی , شکر سرما خوردگی وتب را درمان نموده و تب های مالاریائی را از بین می برد.

 

بیماریهای گوارشی

جویدن آرتیشو , دستگاه گوارش را تقویت نموده و اسهال را در مان می نماید مصرف پخته این گیاه , اسهال های مزمن را نیز در مان میکند.

 

بیماری کبدی

استفاده از عصاره آرتیشو موجب افزایش صفرا , تقویت عمل گلیکوژن سازی وعمل ضد سمی کبد , جلو گیری از تجمع چربی درسلولها گشته ودر نهایت بحرانهای کبدی را التیام بخشیده و نارسائی کبد را در مان می کند.

بیماریهای عصبی

خیسانده برگهای تازه آرتیشو,اعصاب را تقویت نموده وسردردهای عصبی و میگرنی را بخصوص در سنین پیری درمان می نماید .

ناراحتی های کلیوی

دم کرده برگ آرتیشو , اختلالات کلیوی را از میان برداشته , بر ادرار می افزاید , سنگ کلیه را دفع , ازدیاد اوره قند خون را درمان , از بروز قولنج های کلیوی جلوگیری می نماید.

بیماریهای پوستی

دم کرده برگ آرتیشو , خارش های پوستی , اگزما و دیگر ناراحتیهای جلد ی را درمان می‌نماید.

خلاصه آنکه , آرتیشو درمان کننده بیماریهای تنفسی , عصبی , کلیوی , صفراوی وپوستی است و سموم بدن رادفع می نماید .

باید توجه داشت که مصرف خارج از حد اعتدال آرتیشو, بخصوص برای افرادی که دچار اختلالات مجاری ادرار هستند ضرر دارد .

آوکادو

A VKADO

آوکادو، گیاهی است که میوه آن خاصیت درمانی داشته و سرشاراز ویتامینهای گوناگون است.

آوکادو ، دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:

ضعف عمومی

خوردن میوه آوکادو ، ضعف عمومی را از بین برده و مزاج را تقویت می کند .

دستگاه گوارش

مصرف میوه آکادو ، اعمال حیاتی دستگاه گوارش را تقویت نموده و موجب سهولت هضم غذا می شود.

قوای جنسی

خورده میوه آوکادو توام با شکر ، قوای جنسی راتقویت می نماید .

خلاصه آنکه آوکادو، درمان کننده ضعف قوای جسمانی ، تقویت کننده دستگاه گوارش وغددتناسلی می باشد.

ابهل SAVIN

ابهل ، گیاهی است داروئی که "سابین " و "مای  مرزیس" نیز گفته می شود .

نام علمی این گیاه " juniperus Sabina " است که از تیره " سرو Cupressaceae می باشد .

ابهل ، دارای خاصیت داروئی به این شرح می باشد :

بیماریهای پوستی

ضماد برگهای ابهل ، زگیل های پوستی را از بین برده و با بیماری کچلی مبارزه می نماید .

ناراحتیهای کلیوی

جوشانده گیاه ابهل، ادرار را فزونی داده و موجب دفع سموم خون می گردد.

تحریک قوای جنسی

ابهل، اثر مخصوص روی زهدان واندام تناسلی مرد دارد .

خلاصه آنکه گیاه ابهل، در برطرف ساختن بیماریهای پوستی ، ناراحتیهای کلیوی و روابط جنسی ، خاصست داروئی و محرک دارد.

ازگیل

MEDLAR

 

ازگیل ، میوه درختی است "کونوس " نیز نامیده می شود .

این میوه که به زبان عربی " مشملا" خوانده می شود از تیره " گل سرخ  Rosaceae است و نام علمی آن "Mespilus germanica می باشد.

ازگیل ، که از آب ، قند ، اسیدهای آلی ( اسید مالیک ، اسید سیتریک ، تار تاریک)، تانن، لعاب ، (موسیلاژ) واسید بوریک ترکیب یافتعه است ، بصورت خام یا کنسرو مصرف مصرف میشود .

خاصیت داروئی ازگیل ، به این شرح می باشد :

ناراحتیهای گوارشی

خوردن ازگیل ، به سبب وجود تانن فراوان ، اسهال را درمان می کند .

جوشانده ازگیل توام با شکر ، اسهال را درمان میکند .

خیسانده ازگیل در شیر نیز ورم روده را التیام بخشیده و خونریزی بواسیر را درمان می‌نماید .

اختلالات رحمی

خوردن ازگیل، توام با شیر ، خونریزیهای رحمی را در مان و اختلالات دوران قاعدگی را از بین می برد.

بیماریهای پوستی

جوشانده برگ ازگیل ، موجب تقویت پوست می گردد.

ضماد آن بیماری سالک را درمان نموده و جوشانده آن برفک دهان را از بین میبرد.

بیماریهای عفونی

جوشانده برگ ازگیل، در مان کننده آنژین و غرغره با جوشانده آن برطرف کننده آبسه دهان و گلو می باشد.

خلاصه آن که ، میوه و برگ ازگیل بعنوان دارو، درمان کننده ناراحتیهای گوارشی،ناراحتیهای رحمی ، بیمایهای پوستی و ناراحتیهای تنفسی است و بعنوان میوه ، بسیار مطبوع و مقوی است.

اسپرزه

PSYLLIUM

اسپرزه یا ،"اسفرزه"که به عربی "بزرقطونا"و به ترکی"قارنی یاروق"نامیده میشود،دانه های قهوه ای رنگ یک گیاه علفی است که خاصیت داروئی داشته و از تیره "بار هنگPlantaginaceae "می باشد و نام علمی آن " Psylium plantago"است.

اسپرزه که از آکوبین ، گزیلین و لعاب ترکیب یافته ، طبیعت سرد دارد .خاصیت داروئی اسپرزه ، به این شرح می باشد :

ناراحتیهای گوارشی

اسپرزه بو داده و مخلوط با شکر و آب ، اثر قابض کننده داشته و اسهال را درمان میکند.از سوی دیگر خیسانده دانه های اسپرزه ، یبوست را رفع می نماید.اسپرزه زخم معده و نارسائی کبد را درمان می نماید.

ناراحتیهای تنفسی

ضماد اسپرزه پخته شده ، موجب گشوده شدن دمل (آبسه ) می گردد.

 

اختلالات کلیه 

خیسانده اسپرزه ، بیماری کایه رادر مان و موجب کاهش دردهای کلیوی می گردد.

 

ضد عفونی

شستوشوی چشم متورم با لعاب اسپرزه ،موجب تسکین وضد عفونی چشم می گردد.

خلاصه آنکه اسپرزه ، درمان کننده اسهال بخصوص اسهالهای خونی ، یبوستهای مزمن ،التهابات کلیه و مثانه ، عفونتهای پوستی و التیام دهنده ناراحتیهای تنفسی است و خاصیت گند زدائی نیز دارد .

 

اسپند

HARMEL

اسپند یا "اسفند"یکی از داروهای اصلی گیاهی می باشد که به زبان عربی"حرمل "نامیده میشود .

اسپند از تیره "سداب Zygophyllaceae "است و نام علمی آن "Pagaunm Harmala می باشد.

دانه اسفند دارای آلکالوئیدهائی بنام (هارمالین ، هارمین، هارمالون ) است .

اسپند،دارای خاصیت داروئی به این شرح می باشد:

گند زدائی

بو ودود دانه های اسپند، اثر ضد عفونی کننده در هوا داشته و میکروبها را از بین مبرد.

بیماریهای پوستی

جوشانده ریشه اسپند ، نارهحتیهای عفونی پوستی ،خصوصا" اگزما را درمان می کند و از بروز حساسیت پوستی جلوگیریمی نماید .

اختلالات کلیوی

خوردن دانه های خشک اسپند همراه با کمی خاکشیر ، احلام وتقطیر ادرار، تسلسل وسستی ادرار را درمان می کند .

 خوردن مخلوطی لز دانه های اسپند وتخم رازیانه نیز بی اختیاری دفع شبانه ادرار را درمان می کند .

 برای در مان ناراحتیهای مذکور باید از رژیمهای خاص نیز پیروی نمود،درمورد اول پرهیز از خوردن لبنیات و ترشی جات ممنوع بوده و درمورد دوم حتما" باید صبحها از عسل و زرده تخم مرغ استفاده شود .

اختلالات عصبی

دانه های اسپند اثر خواب آور داشته و جوشانده آن در تسکین دردهای عصبی گوش توام با آب ترب و روغن زیتون بسیار موثر می باشد . لیکن به دلیل سمی بودن ، مصرف آن توصیه نمی شود .

 پر خونی وقرمزی چشم

چکاندن آب اسپند پخته شده در چشم ، پر خونی و قرمزی چشم را التیام می بخشد .

 خلاصه آنکه اسپند ، یک گیاه داروئی درمان کننده احتلام و تسلسل ادرار ، ضدعفونی کننده قوی ، ضد حساسیت ، معرق و ضد کرم ،قاعده آور و اشتها آور می باشد .

اسطوخدوسLAVENDER

اسطوخودوس یک گیاه داروئی است که گ "که لواند"نیز گفته میشود این گیاه ازتیره "نعناع"Labiatae "می باشد ونام علمی زان"LavandulaStoechas "است.

ازگیاه اسطوخودوس اسانس تهیه میشود که حاوی یک "سینول"ویک الکل است .

خاصیت داروئی اسطوخودوس ،به این شرح می باشد :

 

اختلالات عصبی

دم کرده گل اسطوخودوس ،بیماریهای عصبی ، افسردگی ،خستگی اعصاب وبیخوابی رادرمان کرده ودر معالجه ضربه های مغزی ،تشنج ،بیهوشی وفلج بسیارموثراست ودردهای عصبی راتسکین میدهد.

بیماریهای تنفسی

دم کرده گل اسطوخودوس ،تنگی نفس ، سیاه سرفه ،برونشیت ،سرماخوردگی،گریپ وانِِژین رادرمان می کند.

ناراحتیهای رحمی

شست وشوی زهدان با اب جوشانده گل اسطوخودوس ،اختلالات رحمی وترشحات سفید رحم راازبین می بردوعادت ماهانه راتنظیم می نماید .

خلاصه انکه اسطو خودوس ،گیاهی داروئی است که آسم ،نزله سرگیجه ،میگرن،دردمفاصل وناراحتیهای جسمی وروحی رادرمان می نماید . وخاصیت ضد عفونی کننده دارد.

افسنطین

ABSLNTINUM

افسنطین یا"ورموت"گیاهی داروئی ازتیره"کاسنی Compoditae "است که نام علمی آن "Artemisia absinthium "می باشد .

افسنطین ازیک ماده زرد رنگ وقابل تبلور ، یک ماده تلخ به نام "آبسنتین"ویک اسانس شامل (تویون،تویول کاردی لن ،اترهای تویول وپینن )،ترکیب یافته است . خاصیت داروئی افسنطین ، به این شرح می باشد :

اختلالات عصبی

جوشانده گل افسنطین باسرکه ،برطرف کننده عصبانیت ،بی خوابی وخستگی اعصاب می‌باشد .

اختلالات دستگاه گوارش

جوشانده گل افسنطین ،‌دستگاه گوارش راتقویت نموده و بر فعالیت غدد گوارشی می‌افزاید.جوشانده این گیاه ، همچنین اشتها را تحریک نموده و یبوست را از بین می برد .

در مان کم خونی و لاغری

جوشانده برگ و گل افسنطین توام با عسل ،در مان کننده کم خونی و لاغری است .

اختلالات رحمی

نوشیدن پند قطره از تنتور افسطین ، عادت –ماهانه زنان را تنظیم و سایر اختلالات رحمی را درمان می کند.

دفع انگل روده

جوشانده برگ افسطین به همراه ریشه شیرین بیان و رازیانه ، انگلهای روده رادفع می‌نماید

 

 

عفونتهای پوستی

استعمال خارجی شیره یا جوشانده غلیظ افسطین ، زخمهای پوستی را درمان واز گسترش زخمهای غانقرائی جلوگیری می کند.

خلاصه آنکه گیاه افسطین با طبیعت گرم ، دستگاه گوارش و قلب را تقویت ، اشتها را تحریک ، شیر زنان وادرار راافزایشو بر سرعت خون در بدن می افزاید .

باید توجه داشت که هرگز جریان درمان افسطین را جارج از حد تجویز شده ادامه داد . زیرا در مدت طولانی ایجاد عارضه می کند.

اقاقیا

ACACCIA

اقاقیادرختی است که "مغیلان" نیز نامیده می شود ، این درخت از تیره "پروانه آسا Leguminosae "است و نام علمی آن"Acacia Arabica "می باشد.

گل اقاقیا دارای اسانس حاوی (هلیوتروپین،الکل بنزیلیک لینالول ،اندول،نرول)،دانه اقاقیا دارای یک ماده روغنی توام با مواد تلخ و قسمتهای مختلف درخت تانن و یک ماده رنگی تشکیل شده است.

خاصیت درمانی اقاقیا،به این شرح می باشد:

اختلالات عصبی

دم کرده گل اقاقیا ،درد های عصبی راتسکین داده و آرام بخش می باشد.ضماد گرم وخار اقاقیا،اعصاب عضلات بی حس راتحریک می کند.

اختلالات گوارشی

دم کرده برگ اقاقیا ،دستگاه گوارش را تقویت وسؤهاضمه واستفراغ را در مان می‌کند.اقاقیا در دستگاه گوارش اثر قابض کننده دارد.

خونریزی وجراحات

عصاره برگ ومیوه اقاقیا،بطور موصعی ، موجب قطع خونریزی جراحات وچکاندن چند قطره از عصاره آن در بینی موجب بند آوردن خون از بینی می شود.

التیام زخمها

 ضمادبرگ اقاقیا، عفونت و ورم زخمهای سطحی را التیام می بخشد.

ضد عفونی

ماساژدندان ها با گرد پوست ساقه اقا قیا ، دندانها را تمیز و سفیدولثه را محکم می کند .

خلاصه آنکه اقاقیا با طبیعت سرد ، دارای اثر قابض ،مقوی، آرام ، بخش ، صفرا برمسکن، التیام دهنده زخمها و ضد عفونی کننده دهان ودندان وگلو وتسکین دهنده اختلالات عصبی است.

انار

POMEGRANATE

انار یا "رمان" میوه خوراکی وبسیار مطبوع درختی از تیره "انارPunica ceae " است که نام علمی آن"Punica granatum "می باشد.انار درختی است که تمام قسمتهای مختلف آن پوست ریشه ،پوست تنه، پوست میوه و میوه آن مورد استفاده قرار می گیرد.

پوست ریشه و ساقه اناردارای آکالوئید(پل له ینرین- ایزوپل له تیرین-متیل پل له تیرین – پزودوپل له تیرین) و تانن می باشد.میوه درخت انار نیز سرشار از ویتامینهای (PP-B6-B2-B1-C  )است.میوه انار انواع مختلف ترش و شیرین ، با دانه وبی دانه دارد .که لطیف ترین نوع آن شیرین آن می باشد .

انار با خاصیت اعتدال بخش خود سرد و قابض است و انار شیرین میوه ای معتدل ، مقوی ، ملین ، مدروتشنگی آور، مفرح ،فربه کنند ه و شفا بخش می باشد . انار ترش با طبیعت سرد ، مدر ، قابض، و مسکن حرارت معده و تقویت کننده کبد می باشد.

از انار رب نیز تهیه می شود که خاصیت آن بیشتر از آب انار است.

خاصیت درمانی انار،به این شرح می باشد :

                           انارشیرین

اختلالات گوارشی

خوردن انارشیرین ،دستگاه گوارش راتقویت نموده وموجب تسریع درهضم غذا می شود .

ضعف عمومی

خوردن انار،ضعف عمومی رابرطرف نموده ولاغری شدید رادرمان می کند .

اختلالات تنفسی

خوردن انارشیرین موجب التیام درد سینه وتسکین سرفه وگرفتگی صدامی گردد ،

آسم وسرفه های شدیدرادرمان می نماید .

 

حساسیت

خوردن انار شیرین ،آلرژیهای پوستی رادرمان کرده وخارشهای بدن راتسکین می دهد،سودا وجرب رادرمان می نماید .

                                "انارشیرین"

ناراحتیهای پوستی

خوردن انارترش ،خارشهای پوست راکه بعلت حساسیت بروزکرده تسکین می دهد،سوداوجرب رادرمان می نماید .

اختلالات گوارشی

انارترش مقوی معده ،مسکن حرارت معده ،صفراآور وهضم کننده غذامی باشد .

بیماریهای چشم

شست وشوی چشم مبتلا به ملتحمه باآب انار ترش ،موجب درمان این بیماری است.

جراحات

ضمادجوشانده آب انارمخلوط باعسل،التیام دهنده زخمها ومسکن دردمی باشد .

                                "رب انار"

رب انارشیرین وترش ،برطرف کننده تشنگی مفرط ورفع کننده التهاب افرادتب دار می‌باشد ، رنگ چهره راباز ورخساره رابشاش می نماید.

 

تقویت دستگاه اعصاب

خوردن رب انار، دستگاه اعصاب را تقویت نموده ،افسردگی، غم واندوه را برطرف کرده و روحیه شادمان ایجاد می کند .

ویاردوران حاملگی

خوردنرب انار ،ویارهای بی جای زنان حامله مانند میل به خوردن خاک را برطرف می‌نماید.

"گل انار "

اختلالات گوارشی

جوشانده یا دم کرده گل انار توام با شکر ، اسهال واستفراغ را درمانکرده و عفونتهای روده‌ای را از بین می برد.

اختلالات رحمی

جوشانده یا دم کرده گل انار ، قاعدگی زنان را منظم و ترشحات رحمی را بهبود می بخشد.

ضد عفونی

غرغره با جوشانده یا دم کرده گل انار ، موجب رفع التهاب و ورم لوزه میشود.

جرا حات

ضماد دم کرده یا جوشانده گل انار ، موجب التیام زخمها و جراحات سطحی است .


 

"پوست انار"

دفع انگل

خوردن گرد پوست انار با آب گرم ، موجب از بین رفتن و دفع انگلها و کرمهای روده بخصوص(اسکاریس) می گردد.

جلو گیری از خونریزی

نشستن در جوشانده پوست انار، موجب قطع خونریزی از بواسیر را می گردد و امراض مقعد  می شود.

تکرار نشستن در جوشانده پوست انار بعد از هر اجابت مزاج سبب در مان بیماری پرولاسیون (خروج مقعد) می گردد.

"برگ انار"

اختلالات گوارشی

دم کرده یا جوشانده برگ انار موجب تقویت معده و تحریک اشتها گشته و حالت تهوع را درمان می کند.

ضعف عمومی

دم کرده یا جوشانده برگ انار ، ضعف شدید و خستگی مفرط را از بین برده و موجب در مان کم خونی می شود.

 

 

دردهای عصبی

جوشانده یا دم کرده برگ انار درد های عصبی را تسکین داده و می گیرن را در مان می‌نماید.

"پوست ریشه و ساقه "

 

دفع انگل

خیسانده گرم پوست ریشه یا ساقه انار توام با کمی شربت قند و نعنا ، موجب دفع انگلهای روده (اسکاریس-کرم کدو) می شود .

باید توجه داشت، در تمام مواردی که از پوست انار، گل انار، برگ انار، پوست ساقه وریشه انار، بعنوان دارو مصرف می شود، امکان وجود یبوست وجود دارد. لذا باید با خوردن ملین های معمولی یبوست را برطرف نمود.اصولا خوردن انار برای اشخاصی که دچار یبوست و نفخ معده هستند مضر می باشد.

خلاصه آنکه انار که در طب سنتی"اکسیرحیات"نامیده می شود ،با طبیعت سردو خنک و قابض ، ضمن خاصیت غذائی ، تصفیه کننده خون ،در اشخاص گرم مزاج موجب تحریک قوای جنسی ، جلو گیری کننده از بروز بیماری قند و بسیاری از امراض عفونی ، متعادل کننده کبد و در مان کننده بیماریهای گونا گون جسمی و روانی است.

 

 

انبه

COMMON  MANGO

انبه که در عربی "میخو" گفته می شود ،میوه ای خوراکی ،خوشبو، با طبیعت گرم و طعم شیرین ،اما نارس آن طبیعت سرد دارد .

انبه رسیده دارای بیلیروبین زرد،   بنزوئیت،اسید سیتریک،اسید گالیک،صمغ وکربن‌بی‌سولفات است.

    انبه نارس دارای آب ،سلولز،املاح معدنی ،اسیدتارتاریک واسید سیتریک می باشد.

پوسته انبه رسیده نیزدارای اسید سیتریک ،اسیدگالیک ،صمغ ،گالاکتوزوپانتوزاست.

خاصیت درمانی انبه به این شرح می باشد :

دستگاه گوارش

انبه،دستگاه گوارش را تقویت نموده ،اشتهاراتحریک کرده وعصاره آن بااثرقابض اسهال رادرمان می کند وخوشبوکننده دهان نیز هست وبواسیررامعالجه مینماید .

اختلالات کلیه

ترشی انبه ، دفع کننده سنگ کلیه ومثانه وبرطرف کننده اختلالات کلیه می باشد .

تقویت موی سر

ضمادبرگ درخت انبه،پوست سروموراتقویت می کند.وخاصیت رنگی (سیاه )نیزدارد.

خلاصه آنکه مصرف انبه بصورت عصاره یاخردشده برای حفظ تندرستی مفید می باشد .

نارس آن معرق،قابض،خنک کننده،رسیده آن مشهی،ملین،مدرومقوی،پوست آن قابض ومقوی،صمغ آن قابض ،مغزهسته آن ضدعفونی کننده ومسکن دردوگل آن قابض وخنک کننده است.

انگور

GRAPE

انگور،میوه درخت رز(مو،تاک انگور)ازتیره"موVitaceae می باشد که بعربی عنب نیز گفته میشود.نام علمی انگور"VitisVinifera” است ودرنژادهاورنگهای مختلف وجوددارد.امابهترین نوع آن بایددرشت وشیرین پوست نازک وکم تخم باشد.

انگوردارای آب،قندها(ساکارز،گلوکز،دکستروز،سوربیتول)،اسیدسیتریک،اسیدمالیک ،اسیدسالیسیلیک،اسیدسوکسینیک،اسیدوینیک،تانن،انورتین،اینوزیت،پنتوزان،لستین،لوسی،تیروزین،کوئرسیترین،صمغ ،سدیم،پتاسیم،کلسیم،فسفر،منیزیم،گوگرد،منگنز،آهن،ید،ویتامینهای(A,B,C,E )آنزیم واسانس می باشد.

انگورنه تنهایک میوه لذیذوانرژی زاوصاف کننده خون ومولدخون می باشدبلکه تمامی درخت انگور(برگ وپیچک،شکوفه اشک مو،دانه(تخم)انگور،غوره،مشتقات انگوروغیره .....)خاصیت درمانی دارد.

خاصیت داروئی انگوربه این شرح می باشد:

 

                                  "آب انگور"

تقویت عمومی

آب انگوربرطرف کننده ضعف عمومی است ودردوران نقاهت عامل بسیارموثری درتقویت عمومی بدن بشمارمی آید.

نوشیدن روزی دولیوان آب انگور(صبح وعصر)کودکان لاغرراچاق ورشدآنان راتسریع می‌نمایدوکم خونی رادرمان می نمایدوافرادچاق رالاغرمی کند.

ناراحتیهای کلیوی

آب انگورنارسائی کبدرابرطرف کرده وعمل ذخیره سازی قنددرکبدراتسهیل ودفع صفراراتسهیل می نماید.

بایدتوجه داشت که مصرف مداوم آب انگورموجب ایجادسنگ ورسوبات فسفاته درکلیه می‌گردد.

"رب انگور"

رب انگور یا شیر آبه انگور که " دو شاب انگور " نیز گفته می شود ،در پی جوشاندن آب انگور و باقی ماندن یک چهارم آن تهیه می گردد. و خاصیت درمانی ان بیش از آب انگر است .

ناراحتیهای کبدی

مخلوط رب انگور با سرکه ، بیمار یرقان را درمان و کبد ر اتقویت می نماید.

 

تقویت عمومی

رب انگور، ضعف عمومی را بر طرف کرده و همراه با شیر گاو و کمی بادام شیرین ضعف جسمانی وهمراه با کمی زعفران ، ضعف دستگاه عصبی را از بین برده و یک حالت شادمانی پدید می آورد.      

شیره انگور توام با سداب ، بیماری صرع را نیز درمان می نماید.

بیماریهای پوستی

ماساژ پوست صورت با رب انگور ، لکه های پوستی بخصوص کک مک را می زدایدو چین وچروک صورت را از بین می برد.

جراحات

ضماد رب انگور مخلوط با گل ختمی پخته شده ، موجب گشوده شدن کورک می گرددو ورمهای حاصله از ضربات را التیام می بخشد.

دستگاه گوارش

خوردن رب انگور ، دستگاه گوارش را تقویت کرده وسؤ هاضمه را درمان می نماید ومزاجرا لینت می بخشد.

قوای جنسی

رب انگور،موجب تحریک میل جنسی می گردد وبی میلی را از بین می برد.

 

 

" شربت انگور"

  اختلالات گوارشی

خوردن شربت انگور ،اختلالات گوارشی را رفع و اسهال و استفراغ را درمان می نمایدو اشتها آور نیز می با شد .

تقو یت عمومی

شربت انگور ، تقویت کننده عمومی بدن و برطرف کننده ضعف جسمانی و روانی است .

اختلالات کبدی

شربت انگور ، کبد راتقویت کرده و دفع صفرا را تسهیل می نماید .

"ضماد انگور"

از جوشانده آب انگور و روغن زیتون ، داروئی به نام "روغن انگور " تهیه می شود .

دردهای عضلانی

ماساژ عضلات کوفته وخسته بدن با روغن انگور ،ضعف و خستگی غضلات را رفع و آنها را تقویت می نماید .

بهداشت پوست

مالیدن روغن انگور ، برپوست دست وصورت، موجب شادابی پوست و حفاظت پوست از سرما و گرما می گردد .

برای درمان سرما زدگی نیز بسار موثر می باشد .

تخم یا دانه انگور

بیماری های تنفسی

خوردن پودر تخم انگور خشک شده ، در ردمان بیماری سل و آسم بسیار موثر است .

پودر تخم انگور توام با عسل ، درمان کننده درد سینه ، برونشیت وخلط خونی است.

تقویت چشم

سرمه تخم انگور ، موجب تقویت چشم گشته و آبریزش چشم رادرمان می نماید .

اختلالات پوستی

مالش پوست بدن با روغن دانه انگور ، موجب طراوت و لطافت پوست گشته و از پوسته پوسته شدن و خشکی پوست جلو گیری می نماید.

"غوره"

با طبیعت سرد ، میوه نارس وترش مزه درخت انگور است که دارای مواد قندی ،اسانس و اسیدهای عالی (وینیک، مالیک، فرمیک، سوکسینیک، اگزالیک، گلوکولیک)می باشد.

غوره دارا ی خاصیت درمانی است واز آن عصاره ، رب و شربت نیز تهیه مینمایند که کم یا بیش دارای خاصیت آب غوره می باشند.

اختلالات پوستی

ضماد غوره خشک کوبیده شده با آب برطرف کننده خارش پوست وزداینده بوی تند  عرق بدن می باشد .

دستگاه گوارش

آب غوره ، دستگاه گوارش را تقویت ، اعمال حضم وجذب غفذا را تسهیل و با اثر قابض اسهالهای ساده را درمان می نماید.

آب غوره ، اشتها آور نیز می باشد.

اختلالات صفراوی

آب غوره ، کبد را تقویت کرده دافع صفرا وبرطرف کننده استفراغهای صفراوی است.

ضعف عمومی

آب غوره ، سستی اعضای بدن را برطرف ساخته ، موجب شادابی رخسار والتهابات بدن است .

آب غوره ، چاقی مفرط را نیز درمان می کند .

دردهای عصبی

آب غوره ، تسکین دهنده دردهای عصبی ودرمان کننده روماتیسم وسیاتیک است .
 آب غوره نقرس را نیز درمان می کند .

جراحات

مخلوط آب غوره وسرکه ، داروی بسیار موثری در درمان جراحات عفونی گوش می باشد .برای این منظور باید روزی سه مرتبه و هربار چند قطره از این مخلوط در گوش ریخته شود.

 

التهابات

غرغره با آب غوره ، التهابات لثه ، دهان وگلو را فرو می نشاند .

ناراحتی های مقعد

مالش مقعد با مخلوط آب غوره و آب تره پس از هر اجابت مزاج ، بواسیر و سایر ناراحتی های مقعد را درمان می نماید .

باید دانست که افراط در خوردن غوره و آب غوره ، موجب ضعف معده ودستگاه گوارش وقوای جنسی می گردد.

"کشمش ومویز"

کشمش و مویز ، خشک شده انگور است که در نوع انگور بی دانه "کشمش"و در نوع انگوربا دانه"مویز" نامیده می شود .وهر دو خاصیت اصلی انگور را دارا هستند .کشمش یا مویز علاوه بر خاصیت انرژی زائی دارای پروتئین ، چربی ، قند ،(سور بیتول)، کلسم وویتامینهای ( PP-C-B2-B1-A )می باشد .

اختلالات تنفسی

مویزبدون هسته(منقی)توام باگل گاوزبان وخرمای سبز،درمان کننده اختلالات دستگاه تنفسی بخصوص آسم می باشد.

کشمش خلط آورونرم کننده سینه است.

اختلالات کبدی

مویزوسرکه،کبدراتقویت وموجب درمان یرقان می گردد.

اختلالات کبدی

مویزوسرکه،کبدراتقویت وموجب درمان یرقان می گردد.

اختلالات کلیوی

مویز بدون هسته توام بافلفل سیاه،اختلالات کلیه رامرتفع وموجب سهولت خروج ادرارمی گردد.

جراحات

ضمادمخلوطی از مویزبدون دانه باپیه یامخلوطی ازکشمش وزعفران وزرده تخم مرغ ومرزه،موجب گشوده شدن کورک وبرطرف شدن آبسه وورم می گردد.

بیماریهای پوستی

ضمادمخلوط کشمش کوبیده توام باصبرزرد،هرنوع قارچ پوستی رامی زدایدوکچلی رادرمان می کند.

خلاصه آنکه مویز،مقوی گرم وتروبرطرف کننده خلط غلیظ سینه ،جلادهنده وپاک کننده معده ودستگاه گوارش،مقوی قوای جنسی،چاق کننده وتقویت کننده کبد،درمان کننده سرفه های بلغمی وبیماریهای کلیوی ومجاری ادراراست.

بایدتوجه داشت که افراط درخوردن کشمش ومویز زیان آوربوده زیراموجب کثیفی وبالارفتن فشارخون می گردد.

 

 

"برگ مو"

برگ موکه دارای کاروتن(ماده پیش سازویتامینA )،موادنشاسته ای،قند،(ساکرز،لولز)،تانن(اینوزیت،کوئرسیتین،کوسیتیرین)،اسیدهای آلی(وینیک،مالیک،سوکسینیک،پروتوکاتیشیک)،تاراتها،ویتین،موم،گلوتامین،وغیره می باشد.

دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:

اختلالات گوارشی

جوشانده برگ مو،تقویت کننده دستگاه گوارش،اشتهاآور،مدروبااثرقابض درمان کننده اسهال واستفراغ وزخم معده می باشد وخونریزی معده رابرطرف می سازد.

اختلالات رحمی

نوشیدن جوشانده برگ مو،موجب قطع خونریزی ازرحم وجلوگیری ازسقط جنین می گرددواختلالات دوران یائسگی رابرطرف می سازد.

اختلالات گردش خون

خوردن برگ مویا نوشیدن جوشانده آن ،گردش خون دربدن رامنظم وواریس رادرمان می کند .

اختلالات کبدی

جوشانده برگ موسبب سهولت خروج ادرار،تقویت کلیه ودرمان نقرس می گردد.

 

قطع خونریزی

ضمادبرگ موبطورموضعی، سبب بندآوردن خون می گرددوجوشانده برگ مو،خونریزی بینی راقطع می نماید.

سرمازدگی

کمپرس جوشانده برگ مو،سبب التیام عضوسرمازده می گردد.

                                   "پیچک مو"

شیرابه پیچک مو،دارای خاصیت درمانی به این شرح میباشد.

ضدخونریزی

نوشیدن شیرابه پیچک مو،سبب درمان خونریزیهای داخلی (اسهال خونی ،اخلاط خونی،خونریزی رحم،خونریزی بواسیر)میگردد.

                                   "شکوفه مو"

شکوفه مو،دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:

 

اختلالات گوارشی

جوشانده شکوفه مو،قلب راتقویت وحرکات ماهیچه ای قلب رامنظم می سازد.

                                    "روغن مو"

روغن مو(روغن رز)که ازاستحاله شکوفه مووروغن زیتون بدست می آید،دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:

اختلالات گوارشی

خوردن روغن مو ،زخم معده و اثنی عشر را درمان والتهاب معده را التیام می بخشد.

دردهای موضعی

مالش روغن مو،به محل دردهای موضعی وعضلانی سپس تسکین درد گشته واثردرمانی چشم گیری دردردهای ناحیه مقعدوزخمهای عمیق دارد.

                                     "اشک مو"

اشک موازمحل شاخه قطع شده درخت موتهیه می شودوبه آن"گریه مو"نیز می گویند.

اشک یا گریه مو،دارای خاصیت درملنی به این شرح می باشد:

اختلالات پوستی

مالش اشک موبرزگیل وتب خال سبب محوزگیل وتب خال گشته وموی بدن رامی سترد.

اختلالات کلیوی

آشامیدن اشک مو،کلیه را تقویت وموجب دفع سنگ مثانه می گردد.

ناهنجاریهای چشم

شست وشوی چشم بااشک موسبب ضدعفونی چشم ودرمان ورم ملتحمه ودیگرناهنجاریهای عفونی چشم می گردد.

"شاخه مو"

شاخه تازه ونازک مو،دارای خاصیت داروئی به این شرح می باشد:

 

عفونت غدد

ضمادخاکسترشاخه موتوام باسرکه سبب درمان عفونت غدد می گرددودردوورم غددراالتیام می بخشد.

ضعف عضلانی

مالیدن ضمادخاکسترشاخه موتوام باکمی روغن پیه وروغن زیتون ،سبب برطرف شدن ضعف وسستی عضلات ودرمان درد مفاصل می گردد.

 

ناراحتیهای مقعد

مالیدن ضمادخاکسترشاخه موتوام باسرکه پس ازاجابت مزاج برمقعد،سبب درمان بواسیر می گردد.

                               "سرکه"

سرکه انگور،یکی ازفراورده های مفیدانگوراست که مایعی مقوی باطبیعت سردوخشک می باشد .

سرکه،برطرف کننده اخلاط غلیظ وموافق معده های ملتهب وبلغمی وسوزاننده بلغم،برطرف کننده صفراوپاک کننده معده وطحال وکشنده کرم معده توام باعسل برطرف کننده تنگی نفس می باشد.

سرکه ،تاثیرپذیری بعضی داروهای ضدکرم ،سقط جنین،انعقادخون وشیره معده راموجب می گردد.

سرکه ،دارای خاصیت درمانی به این شرح میباشد:

دستگاه گوارش

سرکه ، اشتها را تحریک ، هضم غذا را آسان وصفرا را می زداید و سردردهای صرا وی را درمان می کند و موجب تحریک غدد بزاقی می شود .

اختلالات پوستی

مالش پوست با سرکه ، سبب درمان آلرژی های پوستی شده و کک ومک و لکه های پوستی ، کهیر ودرد مفصل را درمان می نماید .

مالش پوست با ضماد سرکه ، التهاب جوشهای خارش دار ، جوشهای زخم بواسیر ،عقربک وگوشه کردن انگشت ، گزردگی حشرات وسوختگی پوست را برطرف و اصولا بر روی پوست خاصیت ضد عفونی کنند ه دارد  .

تسکین درد

کمپرس محلول سرکه و گلاب ، سردردهای ناشی از نارسایی کبد را تسکین می دهد.

دفع عفونت

ضماد سرکهتوام با خاکستر گرم ، موجب گشوده شدن آبسه ها و درمان ورم غدد می گردد .

ضمنا سرکه توام با آرد جو،  ورم پستان و غدد بزاقی بنا گوشی را بر طرف می نماید.

 

 

ناهنجاری های گوش

بخور سرکه ، سبب درمان اختلالات شنوایی گشته و صدا های غیر طبیعی گوش را بر طرف می سازد .

جراحات

سرکه ، با اثر ضد عفونی کننده ، موجب برطرف شدن اختلالات پوستس می گردد وضماد آن جرا حات ناشی از سوختگی را التیام می بخشد وسوزش سوختگی را تسکین می دهد .

بالا بردن مقاومت بدن

سرکه ، به عنوان باظم متابولیسم بدن ، عمل تحریک بدن را در ایجاد مقاومت در مقابل برخی از بیماریهای بخصوص مبارزه با مواد تولید کننده سرطان به عهده دارد .

باید دانست که در رژیمهای نمک ، گوشت ، چاقی ، بیماریهای قند وروماتیسم، نقش مثر دارد وشست وشوی دهان با مخلوط سرکه وکلاب ،بوی بد دهان را رفع می نماید .

از سوی دیگر ، سرگه برای مبتلایان به میگرن ، افرا دپیر ، افراد سودائی مجاز وحساس ، ضعف اعصاب ، ضعف احشاء، ضعف بینائی ، ضعف ریه ، سرفه تازه ،‌ورم مفاصل ، واشخاص لاغر مفید نمی باشد و افراط در خوردن آن موجب استسقا و پریدکی رنگ چهره می شود .

خلاصه آنکه انگور و مشتقات آن برای سلامتی قلب ، ریه، کلیه، خون، پوست، کبد، طحال، دردهای عصبی وغیر ،عصبی، فشار خون ، روماتیسم، نقرس ، مسمومیتهای داخلی ، وتنظیم متابولیسم بدن بسیار مفید می باشد واز ابتلا به سرطان جلو گیری می نماید .

اصولا انگور چه سفید،چه سیاه ، چه ترش و چه شیرین آفریننده تن درستی است .

بادام شیرین

ALMOND

بادام شیرین که به زبان عربی "لوز"گفته می شود ، میوه درخت بادام می باشد . که درشکل تازه آن "چغاله بادام"ودر شکل خشک آن به صورت "مغز بادام Shelledalmond " مصرف می شود.بادام از تیره "گل سرخ Rosaceae "ونام علمی آن "Prunusamygdalus Vardulicis " می باشد .

مغز بادام شیرین ، از آب ، پروتئین،چربی ، قند، آنزیم ، صمغ،‌سدیم ، منیزیم، فسفر ، گوگرد،‌کلر ،‌پتاسم ، کلسیم، منگنز، آهن ، مس ، روی و ویتامینهای ( B2-B1-PP) تشکیل شده است .

پوست ، برگ، شکوفه و روغن بادام دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:

اختلالات تنفسی

نوشیدن روغن بادام "Almond Oil "دستگاه تنفس را تقویت و اختلالات تنفسی (سرفه های خشک – سرفه های خاط آور ) و تنگی نفس را درمان می نماید.

جوشانده پوست خشک بادام ،التهاب مجاری تنفسی رابرطرف می سازد.

غرغره باصمغ بادام نیزسرفه های خشک رادرمان وخشکی حلق وگرفتگی صدارابرطرف می سازد.

 

 

ناراحتیهای کلیوی

روغن بادام،عفونتهای کلیه رادرمان می کندودردفع سنگ وبرطرف کردن قولنج کلیه داروی موثری می باشد.

اختلالات گوارشی

روغن بادام،لینت بخش بوده ویبوست،دل دردودل پیچه رادرمان می نماید.درمعالجه یبوست کودکان ازروغن بادام استفاده می نماید.

مغزبادام،معده راتقویت نموده،ضداسهال ویبوست آوراست.

برگ بادام،مسهلی قوی است وانگلهای روده رادفع می نماید،ازسوی دیگربرگ خشک بادام،درمان کننده اسهال می باشد.

اختلالات صفراوی

جوشانده برگ بادام توام باشکر،کبدراتقویت نموده ونارسائی کبدرادرمان می نمایدوبطورکلی یک داروی صفرابرمی باشد.

شکوفه بادام نیزبعنوان مسهل ملایمی دراختلالات گوارشی کودکان مصرف می شود.

تقویت قوای جنسی

شکوفه بادام،محرک قوای جنسی درمردان است.

ازسوی دیگر قوای جنسی رادرزنان ضعیف می کند.

 

 

تقویت عمومی

مغزبادام شیرین،میوه ای مغذی،مقوی وانرژی زاوچاق کننده می باشدوضعف عمومی رابرطرف می سازد.

اختلالات عصبی

شیر بادام،دستگاه تنفسی راتقویت نموده ،هیجان واضطراب وناراحتیهای عصبی رابرطرف کرده وآرام بخش بسیار خوبی است .

اختلالات پوستی

روغن بادام شیرین نرم کننده پوست،التیام دهنده التهابات سطحی بدن درسوختگیها ،بادسرخ،خارش پوست دربیماریهای سرخک ومخملک وبعنوان تسکین دهنده دراگزماوآلرژیهای پوستی مصرف خارجی دارد.

خلاصه آنکه بادام شیرین ،میوه ای بسیارمفیدبرای بدن می باشدودردرمان بیماریهای گوناگون گوارشی،تنفسی،عصبی،کلیوی،صفراوی وضعف عمومی بسیارمفیدمی باشد.

بایدتوجه داشت که مغز بادام برای افرادی که دچارسوءهاضمه هستند،بیش ازحداعتدال،زیان آوراست.

          بادام تلخ

        BITTERALMOND

بادام تلخ گیاهی،داروئی ازتیره "گل سرخRosaceae "است که نام علمی آن"Prunusamygdalusvar,amara می باشد.

بادام تلخ،حاوی گلوکزید،مولدیک نوع سم مهلک بنام اسیدسیاتیدریک میباشد.

دربادام تلخ،قند،چربی امولسیون،لعاب،پتاسیم،کلسیم،فسفاتهای منیزیم وغیره نیزوجوددارد.

بادام تلخ،دارای خاصیت داروئی به این شرح می باشد:

دردهای موضعی

ضمادبادام تلخ ،دردهای موضعی راتسکین داده وموجب درمان قولنج های کلیوی وکبدی می گردد.

ضمادبادام تلخ ،دردهای روماتیسمی ومیگرنی رابخوبی تسکین می دهد.

ناراحتیهای پوستی

مالیدن روغن بادام تلخ برپوست ،سبب ازبین رفتن لک صورت،کک ومک وچین وچروک وترک خوردگی پوست می گردد.

ضمادبادام تلخ،تسکین دهنده التهابات اگزمائی وآلرژیکی پوست می باشد.

ضمادبادام تلخ توام باسرکه نیز موجب درمان جوش وزخمهای کهنه پوست می شودوشست وشوی پاوزیربغل بابادام تلخ کوبیده شده توام باآب،بوی بدپاوزیربغل رامی زدرید.

اختلالات دستگاه تناسلی ادراری

شست وشوی دستگاه تناسلی ادراری باروغن بادام تلخ توام باآب،علاوه برعمل ضدعفونی سبب تسکین خارش می گردد.

خلاصه آنکه بادام تلخ ،بسبب وجودماده سمی درآن،دراستعمال خارجی ،داروئی بسیارموثردرتسکین دردها،اختلالات پوستی والتیام التهابات پوستی به شمار می آید.

چگونگی تهیه دارو های گیاهی

تجربه ارزشمند گذشتگان جستجو گر ما نشان می دهد که هر دردی را درمانی و هر درمان در مصرف داروئی میسر است .دم کردن ، جوشاندن و خیس کردنه سه روش شناخته شده در طب سنتی است که اثر گیاهان داروئی را به شکل ثمر بخش نمایان می‌سازد .چگونگی تهیه داروهای گیاهی به شرحی که می آید مورد استفاده قرار می گیرد .

دم کرده

بهترین و با ارزش ترین روش تهیه داروهای گیاهی ، دم کردن آن است . زیرا مواد موثر گیاهان در اثر جوشیدن از بین می رود.

برای دم کردن باید مقدار تعیین شده گیاه خرد شده را با آب جوش مخلوط نمود و حد اکثر پس از ده دقیقه پس از صاف کردن مصرف نمود.

جوشانده

برای تهیه جوشانده داروی گیاهی باید مقدار تعیین شده گیاه خرد شده را با آب جوش مخلوط نمود و حد اکثر پس از ده دقیقه پس ازصاف کردن مصرف نمود .

جوشانده

 برای تهیه جوشانده داروی گیاهی باید مقدار تعین شده گیاه خرد شده را با آب جوش  مخلوط نمود و حرارت داد تا بجوشد . سپس از حرارت دور ساخت و چند دقیقه صبر نمود تا دم بکشد و آنگاه صاف کرد و مورد استفاده قرار داد .

در جو شانده های معمولی یا قوی باید گیاه خرد شده را با آب سرد مخلوط نمود وبا حرارت جوشانید وسپس از حرارت دور ساخت وتحمل نمود  تا دم بکشد و پس از صاف کردن مورد استفاده قرار گیرد .

باید توجه داشت که معمولا ریشه گیاهان داروئی به صورت جوشانده تاثیر پذیری دارند .

خیسانده برای تهیه خیسانده داروی گیاهی مقدار معین از گیاه داروئی خرد شده را در آب سرد ریخته و پس از شش تا دوازده ساعت ،عصاره بدست آمده را مصرف می کنند .چنانچه نوع دارو ، خیسانده الکلی باشد ، باید مقدار معین از گیاه خرد شده را در الکل ریخت و پس از چند روز مورد استفاده قرار داد .

شیر آبه

برای تهیه شیر ابه گیاهان داروئی ، بای گیاه تازه را در هاون بخوبی کوبید و سپس آنرا در داخل یک پارچه تمیز فشرد تا شیر ابه آن خارج گردد.

پودر برای تهیه پودر از گیاهان داروئی ، باید گیاه خشک شده را خرد و سپس در هاون کوبید و از الک ریز عبور داد و سپس طبق دستور مورد استفا ده قرار داد .

ضماد

برای تهیه ضماد از گیاهان داروئی ، باید ابتدا گیاه خشک شده را دم نمود و سپس آنرا صاف کرد و بصورت کمپرس مورد استفاده قرار داد . در مواردی که کمپرس مرطوب تجویز شده است ، باید گیاه داروئی را در داخل کیسه پارچه ای نمود و آنرا در آب جوش قرار داد و بصورت کمپرس مورد استفاده قرار داد .

 اگر کمپرس گرم و خشک توصیه شده است ، باید گیاه خرد شده را در داخل کیسه پارچه ای نمود و خشک خشک حرارت داد و بصورت کمپرس روی عضو قرار داد .در کمپرسهای گرم و مرطوب باید یک پارچه غیر قابل نفوذ که بر روی آن دستمال گرم قرار مدهند، بر روی ضماد قرار داد .

شست وشو دهنده

برای تهیه مواد شست وشو دهنده باید ابتدا داروی گیاهی معین را به روش جوشانده آماده نمود و سپس مورد استفاده قرار داد .  

 منبع : poroje65.blogfa.com/page/bimari1.aspx   

yousef-p

+post link| موضوع : مطالب علمي نوشته شده توسط يوسف پ در 88/11/29 و ساعت 8:40 PM |